BLOG

Blog, vlog, nieuws

ontruiningsplan
Blog

Blog: Het ontruimingsplan

Het ontruimingsplan is een onmisbare schakel in het bedrijf. Tijdens mijn werkzaamheden ben ik op veel verschillende locaties geweest van verzorgingstehuizen, kinderdagverblijven, kantoren met woonfunctie

Lees verder »
Blog

Vakantieperiode

De zomervakantie staat weer op de stoep. Dat houdt voor ons in dat we vanaf half juli minder capaciteit op kantoor hebben, maar blijven uiteraard altijd bereikbaar!

Lees verder »
Brogaal samenwerken
Blog

Samenwerken en communicatie.

Samen werken en communicatie is erg belangrijk binnen een organisatie. Door duidelijk afspraken vast te leggen in een RI&E voorkomt u een hoop vragen van uw medewerkers. Samen streven we naar een betere en veiligere werkplek.

Lees verder »
R-DLP
Veiligheidsartikel

Vlog: DLP werkzaamheden Remco

Voor deze opdracht hebben we de volgende zaken mogen uitvoeren:
Naar aanleiding van de aangeleverde onderzoeken hebben we de veiligheidsklasse gevalideerd.
Het veiligheids- & gezondheidsplan (V&G plan) mogen schrijven.
De startwerkinstructie verzorgt op locatie.
En als vraagbank op de achtergrond gefungeerd.
In de onderstaande Vlog verteld Remco wat zijn werkzaamheden waren.

Lees verder »
Vlog

Vlog: Verlichting op de werkplek

In deze Vlog vertelt Remco u meer over hoe essentieel een goed verlichte werkplek is. En wat wij voor deze opdrachtgever mochten doen om de veiligheid op deze werkplek te verbeteren.

Lees verder »
Vlog

Vragenlijsten AMS

In deze vlog vertelt Jeffrey wat er nog meer tot de mogelijkheden behoort in het Arbo Management systeem (AMS). Het AMS kan tevens gebruikt worden om zelf vragenlijsten in toe te voegen.

Lees verder »
Blog

TERUGBLIK OP 2020

Het jaar zit er bijna op en een terugblik op dit jaar is daardoor wel op zijn plaats. Graag willen wij met een positief gevoel eindigen.

Lees verder »
Blog

BLOG: Certificaat Controleur Brandpreventie

De controleur brandpreventie van Brogaal loopt doormiddel van een inspectielijst door het pand. De controleur legt aan de gebruiker/ eigenaar van het gebouw uit wat het doel, nut en noodzaak is van de voorwaarden die bijvoorbeeld gesteld zijn in de verschillende wet- en regelgeving.

Lees verder »
Blog

Blog: Competentie preventiemedewerker

In deze blog proberen wij de competenties van de preventiemedewerker toe te lichten zoals ze staan beschreven in onder andere de SER, deze adviseert het kabinet en het parlement. Volgens artikel 13 van de Arbowet

Lees verder »
Blog

Blog: Ventilatieproblemen door Coronapandemie

Steeds vaker kom ik tijdens het uitvoeren van een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) bij verschillende opdrachtgevers ventilatieproblemen tegen. Sinds de Coronapandemie zie ik steeds vaker dat er wiggen, touwen of zelfs brandblussers die worden gebruikt om (brand)deuren open te houden om ruimten enigszins te kunnen ventileren.

Lees verder »
Veiligheidsdiensten

Vlog: Stagedag Remco

Stagedag Remco In deze vlog vertelt Remco hoe zijn stagedag er vandaag uit zietSamen met een preventiemedewerker van de VRU loopt hij preventie-rondes bij verschillende

Lees verder »
Blog

Blog: Certificaat Controleur brandpreventie

Jeffrey en Remco hebben vorige week hun certificaat Controleur brandpreventie behaald en zijn super gemotiveerd om deze extra dienst in te zetten. Zij hebben tijdens deze opleiding stage gelopen bij de brandweer om zo meer inzicht te krijgen hoe het in de praktijk tot in de details werkt. Een mooie aanvulling binnen ons bedrijf!

Lees verder »
Vlog

Vlog: Interne Audit

Vandaag was het voor Remco een spannende dag. Remco heeft samen met een van onze opdrachtgevers een Interne audit volgens de norm van de ISO 45001 uitgevoerd.

Lees verder »
Blog

Blog: Elektrische voertuigen

Steeds vaker lees ik berichten op het internet over het in brand staan van elektrische voertuigen. Of het nu gaat om een hoverboard of een elektrische fiets of een elektrische auto of een scootmobiel, de gevaren en risico’s blijven hetzelfde.

Lees verder »
Blog

Actie Veiligheidsscan

De reden om een externe onafhankelijke veiligheidsscan door Brogaal uit te laten voeren verschilt natuurlijk per bedrijf en branche. Maar het doel is voor iedereen hetzelfde namelijk: de risico’s beperken en een gezonde en veilige werkplek creëren voor uw medewerkers en u zelf. Veiligheid is niet meer weg te denken in de tijd waar we leven. Daarom streven wij er naar om uw organisatie naar een hoger en vooral veilig niveau te brengen.

Lees verder »
Veiligheidsdiensten

De Veiligheidsscan bij de Barometer RTL Z.

In deze aflevering van de Barometer vertellen wij meer over de veiligheidsscan. De reden om een externe onafhankelijke veiligheidsscan door Brogaal uit te laten voeren verschilt natuurlijk per bedrijf en branche. Maar het doel is voor iedereen hetzelfde namelijk: de risico’s beperken en een gezonde en veilige werkplek creëren voor uw medewerkers en u zelf.

Lees verder »
Veiligheidsdiensten

Vlog: Training gevaarlijke stoffen met Remco

In deze vlog vertelt Remco in het kort dat hij een training gevaarlijke stoffen heeft gemaakt en deze bij een van onze opdrachtgevers heeft verzorgd. Remco mag bij deze opdrachtgever als veiligheidskundige zijn.

Lees verder »
Vlog

Vlog: over een RI&E met Jeffrey

In deze vlog verteld Jeffrey hoe hij zijn dag is begonnen. Vandaag is Jeffrey naar Goes afgereisd om een RI&E (risico Inventarisatie & Evaluatie uit te voeren met de lokale preventiedeskundige ofwel de lokale preventiemedewerker.

Lees verder »
Veiligheidsdiensten

RTL Z de Barometer

Aankomend weekend zijn wij te zien in het televisieprogramma de Barometer op RTL Z. De uitzending start op zondag om 17:30.

Lees verder »
Blog

Blog: De “nood” van noodverlichting.

Het doel van noodverlichting is om bij onder andere een stroomstoring een gebouw veilig te kunnen verlaten. Het is bedoeld als back-up en het is daarom van groot belang om voldoende en goed werkende noodverlichting te hebben.

Lees verder »
Veiligheidsdiensten

Vlog Startwerkinstructie Arnhem

Vanmorgen heeft Jeffrey de werkzaamheden veiligheidskundig opgestart in Arnhem.
In deze video verteld Jeffrey in het kort waar het onder andere tijdens een startwerkinstructie over gaat.

Lees verder »
Veiligheidsdiensten

Sneak preview

Sneak preview van een opnamedag over 1 van onze diensten. Blijf ons volgen op de sociale kanalen!!

Lees verder »
Veiligheidsdiensten

Vlog goedemorgen weer een nieuwe werkdag van Remco

Wat is arbeidsveiligheid precies? In theorie is arbeidsveiligheid niets meer dan veilig werken volgens de opgestelde wet- en regelgeving, richtlijnen maar ook de afspraken die we voor aanvang van de werkzaamheden met elkaar gemaakt hebben. In de praktijk zien we vervolgens vaak ook dat situaties anders zijn dan vooraf ingeschat was. De veiligheidsadviseur van Brogaal kan u hierbij helpen.

Lees verder »
Vlog

Corona Pandemie

In deze vlog vertelt Remco wat Brogaal voor u kan betekenen in de tijd van Corona. In deze tijd mag een pandemie-lijst niet ontbreken. Daarom

Lees verder »
Veiligheidsartikel

De Safety Box

In deze video proberen wij u te laten zien wat onder andere de mogelijkheden zijn. Via deze link kunt u meer informatie terug lezen over de Safety box.

Lees verder »
× Hoe kan ik je helpen?