Kwaliteits verantwoordelijk persoon (KVP)

Bij bodemsaneringen of werkzaamheden die uitgevoerd worden in verontreinigde grond kan het verplicht zijn in het kader van BRL7000 dat er een Kwaliteits verantwoordelijk persoon (KVP-er) aanwezig is. De door Brogaal ingezette KVP-ers (en DLP-ers) hebben uitstekende kennis op het gebied van veiligheid en gezondheid. Wij werken namelijk volgens de richtlijnen die beschreven onder andere staan in de CROW publicatie 400 en de BRL 7000.

Daarnaast begeleiden de door ons ingezette Kwaliteits Verantwoordelijk Personen ook het gehele project. Van sanering en het verwijderen bij de aanvang van verontreinigde grond tot aan het terugplaatsen van schone grond.

Voordelen Kwaliteits Verantwoordelijk Persoon via Brogaal

Onze Kwaliteits Verantwoordelijk Personen zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Zij zijn namelijk door ons gescreend en door onafhankelijk instanties positief geaudit voor onder andere  bodemsaneringsprojecten.

 • Jarenlange praktijkervaring
 • Benodigde diploma’s en certificaten
 • Gemotiveerd, vriendelijk en beschikken over de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen.

Dankzij het kwaliteitssysteem en de interne als  externe audits die onze KVP-ers hebben doorstaan garandeert Brogaal alleen maar te werken met de juiste vakmensen met de nodige praktijkervaring.

Wat doet een Kwaliteits Verantwoordelijk Persoon:

Een Kwaliteits Verantwoordelijk Persoon dient op een project invulling te kunnen geven aan datgene wat in BRL 7000 staat beschreven. Hierbij moet onder andere gedacht worden aan het begeleiden van de werkzaamheden beschreven tijdens de Kritische werkzaamheden. De KVP functie kan namelijk  prima gecombineerd worden met de functie DLP.

Toelichting BRL SIKB 7000

Ook in het kader van de BRL SIKB 7000-serie (Beoordelingsrichtlijn uitvoering van (water)bodemsaneringen is het noodzakelijk dat uitvoerende KVP-ers onder andere de nodige kennis hebben op het gebied van werkzaamheden in of met verontreinigde grond, (grond)water of baggerspecie.

In de BRL SIKB 7000 wordt onderscheid gemaakt tussen de vakbekwaamheid van de kwaliteitsverantwoordelijke persoon en de vakbekwaamheid van de overige medewerkers. Conform de BRL SIKB 7000 worden aan de kwaliteits verantwoordelijke persoon onder andere de volgende eisen gesteld:

 • kennis van de inhoud van de CROW-publicatie publicatie 400;
 • kennis hebben van relevante veiligheidsmetingen en normeringen;
 • Volgen van de cursus gas meten;
 • Volgen van de cursus asbest herkennen.

Wat bieden wij u:

Kwaliteits verantwoordelijk persoon

Kwaliteits verantwoordelijk persoon

Wij bieden u namelijk de mogelijkheid tot eenmalige inhuur of een langdurige samenwerking. Wilt u meer informatie over de samenwerkingsvormen neemt u dan contact met ons op 033-4614303 of info@www.brogaal.com Wij helpen u direct verder.

Offerte aanvragen

 • Opmerkingen
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


 • Ik ben tevreden over Brogaal. Er is duidelijk te merken dat Brogaal zich heeft gefocust op bodemsanering. Duidelijk naar voren komt o.a. ook de verhuur van een deco-unit met schaftkeet. Brogaal heeft voor mij de betekenis van een flexibele uitzendorganisatie van DLP/KVP en MVK-ers. Een zelfstandig toonaangevend bedrijf met veel kennis en kunde.

  Ballast Nedam