Startwerkinstructie werken in de verontreinigde grond

Startwerkinstructie.

Bij een bodemsanering is er voor aanvang van de werkzaamheden altijd een startwerkinstructie. In dit geval door een middelbaar veiligheidskundige. Echter tot de veiligheidsklasse rood vluchtig voert de middelbaar veiligheidskundige de startwerkinstructie altijd uit. De startwerkinstructie vanaf de veiligheidsklasse rood vluchtig verzorgd de Hogere veiligheidskundige. De verdeling is opgenomen in de CROW Publicatie 400. De startwerkinstructie is een gesprek dat onder andere gegeven wordt naar aanleiding van de geïnventariseerde bodemverontreinigingen. Natuurlijk wordt er ook naar de aanwezige risico’s gekeken op het uit te voeren project.

CROW 400

Bij ons staat bovendien veiligheid altijd boven aan. Doordat wij altijd met de opdrachtgever communiceren waarom we ons houden aan voorgeschreven regels en wetten. Waarderen onze opdrachtgevers dit altijd erg. Uiteindelijk willen we allemaal dat iedereen veilig werkt en weer veilig thuis komt.

Valideren van Veiligheids- en gezondheidsplannen voor het werking in (verontreinigde) bodem.

Werkzaamheden die uitgevoerd worden in de bodem mogen niet uitgevoerd worden zonder dat de bodem van te voren beoordeeld is. Dit gebeurt altijd door een veiligheidskundige van de uitvoerende partij. De veiligheidskundige van de Aannemer is dan ook de persoon die aan de hand van de aangeleverde gegevens bepaald wat de veiligheidsklasse is. Deze validatie van de definitieve veiligheidsklasse is definitief voor de opdracht.

Op de pagina Middelbaar veiligheidskundige staat verder meer uitgelegd over de taken die een MVK voor u kan uitvoeren. Kortom op de pagina Hogere veiligheidskundige staat uitgelegd wat deze veiligheidskundige voor u kan betekenen.

Indien u meer wilt weten over veiligheidskundige begeleiding die wij u kunnen bieden, dan kunt u dat ook lezen op pagina veiligheidsadviseur.

Wilt u dit bericht delen, gebruik dan de ondersteunende kanalen.