Samenwerken en communicatie.

Uitleg en communicatie

Wij krijgen vaak vragen over waarom taken niet opgepakt worden door medewerkers die gekoppeld zijn aan een RI&E,. Daar hebben we een heel makkelijk antwoord op, gebrek aan duidelijke uitleg en communicatie. We gaan er van uit dat de medewerkers de taken uitvoeren die hen toegewezen zijn. Het gaat uiteindelijk toch om veilig en plezierig werken zonder klachten. Deze manier van denken is gelijk de grootste valkuil. Veilig werken is een belangrijk onderwerp waar te weinig aandacht aan wordt geschonken, maar wat uitermate belangrijk is. Samenwerken leidt tot een veilig eindresultaat!

Instrueren en afstemmen

Het is volkomen logisch dat communicatie in dit snelle tijdperk waarin we leven een lastig onderwerp is. U zult zich daar vast in herkennen. Alles moet snel snel snel. We hebben weinig tot geen tijd om goed te bespreken met medewerkers waar ze tegen aan lopen of last van hebben. Maar neem van ons aan dat veilig werken begint bij het instrueren van uw medewerkers. En goed voor hen zorgen is minstens zo belangrijk. Luister naar waar ze tegen aan lopen en kijk of jullie gezamenlijk tot een goede werkoplossing kunnen komen. Blijf altijd met elkaar communiceren en pas aan waar nodig om veilig te kunnen werken. Stem onderling goed met elkaar af, zodat het van beide kanten duidelijk is wat er van elkaar verwacht wordt.

Digitale RI&E en kennis

Wij zijn ons er van bewust dat elke organisatie te maken krijgt met uitdagingen die veel omvangrijker en complexer zijn dan even met elkaar te praten. Dat vraagt van u als bedrijf zijnde veel inzicht in de snelle ontwikkelde markt waarin we ons begeven. Vaak ontbreekt ook kennis waarbij een externe deskundige u op de goede weg kan helpen. Daarom hebben wij een digitale RI&E die deze ontwikkelingen snel kunnen oppakken en aanpassen. Omdat deze RI&E digitaal is, bent u hiermee altijd up to date. Dat laat zien dat u uw werk serieus neemt en zal u zeker voldoening gaan geven . Door goed met uw RI&E om te gaan en duidelijk af te stemmen met uw medewerkers zal uw team zich gehoord voelen. Wat voor beiden uiteindelijk prettiger zal werken.

AMS, samenwerken, digitale RI&E
Kleine stappen en oplossingen

Vindt u het lastig om deze kwestie onder de loep te nemen en kritisch te kijken naar wat beter en anders zou kunnen? Begrijpelijk, maar niet nodig. Wij denken graag met u mee en helpen u uiteraard verder op weg. Wij denken in kleine stappen wat leidt tot grote veranderingen en inzichten om beter te kunnen werken op een goede en veilige werkplek. Verandering is altijd spannend en kritisch kijken naar uw bedrijf is een enorme spiegel. Maar wij beloven u dat wij met respect met alle informatie omgaan. Samen kijken we waar we een bijdrage kunnen leveren aan veiliger werken. Soms is een extra paar ogen net dat stapje wat je nodig hebt om veranderingen door te zetten. Ons doel is samenwerken en streven naar een betere en veiligere werkplek.

Samenwerken is de oplossing tot een mooi en veilig eindresultaat. Het klinkt soms ingewikkelder dan dat het in werkelijkheid is…

Wilt u meer weten over samenwerken met Brogaal? Streeft u ook naar een betere en veiligere werkplek voor u en uw medewerkers?

Neemt u dan contact met ons op via mail info@brogaal.com of bel ons 033-4614303.

Wij helpen u graag verder.

Team Brogaal

× Hoe kan ik je helpen?