Februari 2017 Arnhem Archeologische werkzaamheden, DLP KVP werkzaamheden.

Onze eerste blog is dan een feit.

Graag willen we jullie via deze weg op de hoogte houden van de activiteiten van Brogaal.

In deze blog komt het project te Arnhem in de schijnwerpers. Een mooi project waarin wij nauw samenwerken met onze opdrachtgever om tot bijzondere opgravingen te komen. Brogaal neemt op dit project de DLP en KVP taken voor haar rekening en verzorgt de deco-unit/ bodemsaneringswagen.

Deze maand is de opgraving aan het Kerkplein in Arnhem gestart. Tijdens verschillende publieksactiviteiten kan jong en oud zelf meekijken bij de opgraving, vondsten bekijken en meehelpen met het bestuderen ervan. Vanuit de rode Archeologie Kiosk op het Kerkplein zijn de ArcheoHotspots aanwezig en kan het publiek deelnemen aan allerlei activiteiten. De kiosk staat er gedurende de hele opgraving, die naar verwachting tot eind februari duurt.

De aanleiding voor het onderzoek is de bouw van het Focus Filmtheater op het Kerkplein. Tijdens een vooronderzoek vorig jaar werden resten gevonden uit de periode 900 – 1000. In die periode ontwikkelde Arnhem zich van dorp naar stad en van die periode in de Arnhemse geschiedenis weten we nog niet zo veel. Dat maakt het onderzoek extra interessant, voor archeologen én geïnteresseerde Arnhemmers.

Een leuke tip: Programma ArcheoHotspot

Men kan doordeweeks op verschillende tijden langskomen om de vondsten ter plekke te bekijken en twee keer per week vertelt een archeoloog over de voortgang en resultaten van het onderzoek. Op vrijdag worden de resultaten van de week doorgenomen.

Dinsdag en donderdag: 14:00 Een archeoloog vertelt.

Woensdag: 12:00 – 16:00 Bekijk de vondsten en help bij het bestuderen in de ArcheoHotspot.

Vrijdag: 12:00 – 16:00 Bekijk de vondsten en help bij het bestuderen in de ArcheoHotspot.

12:00 Rondleiding Binnenstad Zuid, 13:00 Spreekuur Stadsarcheoloog.

Een bijzonder project waar ook onze veiligheidsmensen met bijzonder veel plezier aan het werk zijn.

Team Brogaal.

Heb je een vraag over deze blog dan zie ik deze graag tegemoet wdegooyer@brogaal.com

[vc_facebook type=”standard”]

× Hoe kan ik je helpen?