Blog: Startwerkinstructie in de middag

Startwerkinstructie in de middag

Vanmiddag heeft Jeffrey een startwerkinstructie mogen verzorgen in Rosmalen. Een van onze opdrachtgevers gaat deze week starten met het werken in de verontreinigde bodem. Normaal gesproken worden de startwerkinstructies altijd in de ochtend verzorgd voorafgaande aan de werkzaamheden, echter planning technisch kwam het beter uit om de SI vandaag in de middag te verzorgen. Op deze wijze konden wij bij daglicht goed bepalen hoe het werkterrein moest worden ingericht en of alle spullen op locatie waren. Indien dit niet het geval is dan kan het klaargelegd worden voor de volgende de dag. Dit voorkomt vertraging. Gelukkig was alles op deze klus netjes op orde.

Voor deze opdracht hebben we de volgende zaken voor de klant mogen uitvoeren:

  • Naar aanleiding van de aangeleverde onderzoeken hebben we de veiligheidsklasse gevalideerd.
  • Het veiligheids- & gezondheidsplan (V&G plan) mogen schrijven.
  • De startwerkinstructie verzorgen op locatie.
  • En als vraagbank op de achtergrond gefungeerd.

Wat doen we als veiligheidskundige

Valideren van Veiligheids- en gezondheidsplannen voor het werking in (verontreinigde) bodem.

Werkzaamheden in de bodem mogen niet uitgevoerd worden zonder dat de kwaliteit van de bodem van te voren is beoordeeld. Deze beoordeling gebeurt onder andere door de veiligheidskundige van de aannemer. Deze Veiligheidskundige is dan ook de persoon die aan de hand van de aangeleverde gegevens bepaalt wat de definitieve veiligheidsklasse is. Tot de klasse rood niet vluchtig stelt de Middelbaar Veiligheidskundige de definitieve veiligheidsklasse vast conform de CROW 400. Iedereen die in de bodem werkt hanteert deze richtlijn Daarnaast bepaalt de veiligheidskundige van de aannemer ook het definitieve PBM-pakket.

Startwerkinstructie.

Bij bodemsaneringen wordt er voor aanvang van de werkzaamheden als gevolg van de geïnventariseerde risico’s ten eerste een startwerkinstructie gegeven door minimaal een middelbaar veiligheidskundige tot de veiligheidsklasse rood vluchtig. Deze startwerkinstructie wordt onder andere gegeven naar aanleiding van de geïnventariseerde risico’s die aanwezig zijn op het project.

Heeft u interesse in de diensten van onze Middelbare- of Hogere Veiligheidskundige neem dan eenvoudig contact met ons op via 033-4614303 of mail naar info@brogaal.com. Wij helpen u direct verder.

Met Vriendelijke Groet,

Jeffrey Nachtegaal.

Wilt u dit bericht delen, gebruik dan de ondersteunende kanalen.

× Hoe kan ik je helpen?