QuickScan Bodemkwaliteit

Om een goed beeld te krijgen van de kwaliteit van de bodem moet er een bodemonderzoek gedaan worden. Hieruit volgt of er gewoon gewerkt kan gaan worden, ofwel dat er nader onderzoek gedaan moet worden om de kwaliteit vast te stellen.

De verschillende onderzoeken zijn:

Samengevat zijn het een aantal onderzoeken die gedaan moeten worden die het nodige kosten met zich mee brengen. Brogaal kan hier een oplossing in bieden namelijk, door onder andere het laten uitvoeren van een QuickScan. Een QuickScan geeft u snel inzicht over het gebied waarin u aan het werk bent. Of dit nu gaat om een trace is of een groot te ontgraven gebied. Tijdens een QuickScan worden namelijk alle beschikbare digitale gegevens met betrekking tot bodemverontreiniging geraadpleegd: De QuickScan is een onderzoek die vooraf gedaan wordt op basis van werkwijze beschreven in de volgende procescertificaten:

In de QuickScan worden de volgende zaken aangegeven:

 • Doel van de QuickScan is het onder andere nagaan of er genoeg informatie voorhanden is om een uitspraak te doen over de bodemkwaliteit.
 • Indien mogelijk vast te stellen welke veiligheidsklassen van toepassing zijn voor de uitvoering van de werkzaamheden.
 • Of er eventuele acties vanuit bodemhygiënisch oogpunt nodig zijn om de werkzaamheden te kunnen realiseren.
  • Bijvoorbeeld om de eerdere genoemde onderzoeken uit te laten voeren.
 • Een conclusie.
 • Een overzichtstekening met de vlakken waar de verschillende waardes gemeten zijn.
 • Geraadpleegde bronnen en onderliggende onderzoeken die voorhanden waren tijdens het uitvoeren van de QuickScan.

Kortom:

Er wordt een analyse gemaakt van de locatie waar gewerkt moet gaan worden voor bodemverontreiniging verdachte activiteiten. En om deze vast te stellen of de verontreinigingssituatie voldoende is vastgesteld of dat een vervolgacties nodig zijn. Deze relatieve eenvoudige manier van werken zal u in vele gevallen veel geld kunnen besparen door het niet uitvoeren van dubbele bodemonderzoeken van dezelfde locatie. In combinatie met onze veiligheidskundige kunt u direct de veiligheidsklasse definitief laten bepalen met de bijbehorende maatregelen.

Heeft u interesse in een QuickScan op maat neemt u dan eenvoudig contact met ons op via 033-4614303 of mail naar info@brogaal.com. Wij helpen u direct verder.

Offerte aanvragen QuickScan

 • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
 • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.