Het doel van de opleiding:
Voor uw werk dient u te beschikken over het VCA diploma (uw opdrachtgever/werkgever is VCA gecertificeerd). In dat geval moet u het VCA examen met goed gevolg afleggen. U kunt kiezen voor VCA Basisveiligheid of Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden (VOL). Tijdens deze training wordt u voorbereid op het daadwerkelijke examen, u oefent klassikaal een aantal examens.

Wat wordt er behandeld tijdens de opleiding:

Klassikaal worden 2 à 3 examens geoefend en wordt er door de docent feedback gegeven. U leert zo snel van uw fouten en bent op de hoogte van de wijze van vraagstelling tijdens het werkelijke examen.

Het doel is dat de cursist met een goed gevulde rugzak de praktijk in gaat.

Toelatingseisen:
Geen.

Duur van de opleiding:
De volledige VCA opleiding duurt twee dagen en wordt veelal aangeboden aan deelnemers die voor het eerst hun VCA diploma behalen, relatief nieuw in het werkveld zijn en instructie nodig hebben.
Beschikt u over MBO+ niveau, heeft u veel ervaring in het werkveld en/of beschikt u al over een
VCA diploma dan kunt u ervoor kiezen om de herhalingsopleiding te volgen (een dag).
Daarnaast is het mogelijk om deel te nemen aan de examentraining (4 uur) met aansluitend het examen.
De laatste optie is volledige zelfstudie, u bestelt het VCA-boek bij ons en legt na zelfstudie het examen af.

Examen:
De opleiding wordt afgesloten met een schriftelijk examen. Na het met goed gevolg afleggen van dit examen ontvangen de deelnemers het landelijk erkende diploma VCA.

 Let op! Het behaalde diploma wordt eenmalig verstrekt. Het is niet mogelijk om een duplicaat diploma aan te vragen.
Enkel in de volgende situaties is dit mogelijk:

  • het verstrekte diploma bevat onjuistheden;
  • bij officiële naamswijziging kandidaat.

In bovenstaande gevallen dient u het originele certificaat retour te sturen naar het erkende examencentrum, waarbij u duidelijk de reden aangeeft.

In geval van verlies van het diploma, volstaat het feit dat u geregistreerd staat in het Centraal Diplomaregister VCA op de website van het SSVV.

Leslocatie:
Wij verzorgen op verschillende locaties in Nederland de lessen. Dat zijn bijvoorbeeld Amersfoort, Emmeloord, Koedijk (Alkmaar) en Helmond.

Naast dat wij op verschillende locaties in Nederland les geven kunnen wij ook de opleiding intern bij u verzorgen, hiervoor kunt u contact met ons opnemen en dan kunnen wij voor u een passende en vrijblijvende offerte maken.