Het doel van de opleiding:
Het doel van de opleiding van de BHV-er (Bedrijfshulpverlener) is om ervoor te zorgen dat de cursisten worden opgeleid volgens de hoogste normen omtrent de EHBO richtlijnen. De organisatie die de cursist in dienst heeft is dan ook gebaat bij een persoon die daadkrachtig is,  kennis heeft van zaken en die adequaat kan optreden.

Dagelijks gebeuren er ongelukken. Op straat, thuis of op het werk, waarbij het letsel varieert van ernstig tot minder ernstig letsel. Nog te vaak wordt er vertrouwd op het initiatief van voorbijgangers of collega’s, of wacht men op de professionele hulpdiensten. In zo’n geval kan een EHBO cursus van levensbelang zijn. Zeker als u bedenkt dat een hulpverlening in de meeste gevallen voor een bekende van u is. Na het volgen van een EHBO basis opleiding bent u in staat om op de juiste wijze eerste hulp te bieden aan uw medemens.

De Inhoud van de opleiding:
De Basiscursus EHBO is een driedaagse opleiding waarin u alle competenties worden bijgebracht om Eerste hulp te kunnen verlenen volgens de laatste richtlijnen van het Oranje kruis en de NRR (Nederlandse Reanimatie Raad). Tijdens de opleiding worden Lotusslachtoffers ingezet om de ongevalssituatie zo realistisch mogelijk te maken. U leert de geleerde theorie gelijk in praktijk te brengen. Door deze combinatie tussen de theorie en de praktijk oefeningen is het een boeiende en actieve opleiding.

De cursus wordt gegeven door ervaren en deskundige instructeurs conform de richtlijnen van het Oranje kruis.

Het doel is dat de cursist met een goed gevulde rugzak de praktijk in gaat.

Toelatingseisen:
Geen

Duur van de opleiding:
Drie dagen van 08.30 uur tot 16.30 uur (inclusief examen).

Examen:
In de middag van de derde dag wordt het examen afgenomen door een examinator van het Oranje kruis en een arts.

Les locatie:
Wij verzorgen op verschillende locaties in Nederland de lessen. Dat zijn bijvoorbeeld Amersfoort, Emmeloord, Koedijk (Alkmaar) en Helmond.

Naast dat wij op verschillende locaties in Nederland les geven kunnen wij ook de opleiding intern bij u verzorgen, hiervoor kunt u contact met ons opnemen en dan kunnen wij voor u een passende en vrijblijvende offerte maken.