Zoeken

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Geregistreerd Deskundig Leidinggevende Projecten.

Lees meer

De DLP-er zorgt er dan voor dat alle werkzaamheden veilig en conform de voorschriften gebeuren. Hij of zij verricht onder meer lucht- en bodemvochtmetingen, ziet erop toe dat alle maatregelen in het Veiligheids- & Gezondheidsplan worden uitgevoerd en werkt nauw samen met MVK-ers en HVK-ers.

Het R-DLP-certificaat is geldig tot vijf jaar na datum van afgifte. Hierna zal voor het verlengen van (de geldigheid van) het certificaat, opnieuw het theorie- en praktijkexamen met voldoende resultaat afgelegd moeten worden. 

De R-DLP beschikt over leidinggevende kwaliteiten. Hierbij is het van belang dat de R-DLP medewerkers aanspreekt op onder andere hun handelen en oog heeft voor veiligheids- en gezondheidsrisico’s die zich tijdens de werkzaamheden openbaren. Aanvullend op de reguliere DLP‘er wordt bovendien verlangd dat de R-DLP’er in staat is betrouwbare bodemvocht- en luchtkwaliteitsmetingen uit te voeren.
Doel van deze eisen is het waarborgen van de kennis en kunde van de R-DLP. Een R-DLP kan aantonen te voldoen aan deze eisen met het onafhankelijk door CROW afgenomen examen waaruit onder andere blijkt dat de theoretische en praktische kennis in voldoende mate wordt beheerst. De geslaagde Register Deskundig Leidinggevende Projecten wordt bovendien ingeschreven in het openbare R-DLP register van CROW. Tevens wordt de Register Deskundig Leidinggevende Projecten toegevoerd aan het openbare  DLP register.

De kwaliteitsverantwoordelijke persoon is de medewerker van de aannemer die op de plaats van uitvoering van de sanering verantwoordelijk is voor de kwaliteit van de uitvoering van het werk.

Lees meer

De operationeel veiligheidskundige zorgt ervoor dat het veiligheidsbewustzijn van zijn of haar collega’s wordt verhoogd. Hij of zij is een schakel tussen het (veiligheids-)management en de werkvloer en zorgt ervoor dat het veiligheidsbeleid wordt vertaald naar de dagelijkse praktijk.

Lees meer

MVK staat voor Middelbare Veiligheidskunde. Een MVK-er is continu bezig met de veiligheid op de werkvloer. En met preventief risicomanagement.

Lees meer

HVK staat voor Hogere Veiligheidskundige. In deze rol onderzoek hij/zij hoe veilig de werkplek is en of hierin verbeteringen mogelijk zijn. Hiervoor pas je principes uit de Arbo- en veiligheidswetgeving toe. De Hogere Veiligheidskundige heeft een praktische en oplossingsgerichte werkstijl bij het adviseren op het gebied van arbeidsomstandigheden. Daarbij hebben niet alleen de veiligheid en gezondheid van medewerkers de aandacht, maar evenals de kwaliteit van het werk en de organisatie.

Lees meer

BRL SIKB 7000 is een beoordelingsrichtlijn voor het uitvoeren van bodemsanering voor aannemers. BRL SIKB 7000 waarborgt de kwaliteit van de sanering tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. In het kwaliteitsmanagementsysteem staan saneringsdoelstellingen en regels die aannemers moeten naleven.

× Hoe kan ik je helpen?