Arbo Management Systeem AMS

Het AMS: Software-as-a-Service

Wil jij de RI&E’s in jouw organisatie efficiënter regelen en voorkomen dat ze verstoffen in een bureaula? Automatiseer het met AMS!

Met AMS kunnen jouw medewerkers zich identificeren met relevante vragen en op maat gemaakte maatregelen. Het biedt een plan van aanpak waar jouw Arbo-coördinator / preventiemedewerker op elk moment statusinformatie kan krijgen en moeiteloos maatregelen kan toewijzen aan de juiste mensen.

Ontdek de voordelen van AMS en transformeer jouw RI&E-processen vandaag nog! Klik hier om te beginnen.

AMS is ontwikkeld in samenwerking met ambitieuze organisaties, variërend van ziekenhuizen tot ministeries en distributiecentra tot timmerbedrijven. Het is een Software-as-a-Service (SaaS) oplossing, waarbij wij het IT-beheer voor 100% op ons nemen. Onze softwareontwikkelaar is ISO27001 gecertificeerd, wat garant staat voor veiligheid. Ontdek hoe AMS jouw organisatie kan helpen. Klik hier om meer te weten te komen.

Professionele software vereist professionele ondersteuning. AMS support biedt niet alleen eerstelijns hulp, maar ook uitgebreide expertise op het gebied van RI&E en volledig implementatieadvies. En als je wilt sparren over het inrichten van jouw Arbo-organisatie, staan we voor je klaar.

Benieuwd naar onze ondersteuning? Klik hier voor meer informatie.

AMS, een product van Raatwerk, is onlangs toegevoegd aan de Kader Group, een van de grootste adviesbureaus in Nederland op het gebied van kwaliteit, welzijn en veiligheid.

Brogaal veiligheidsdiensten, als licentiehouder, biedt daarom deze diensten aan jou aan. Ontdek de kracht van AMS ondersteund door de expertise van Kader Group. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Klik hier voor meer informatie.

Hoe werkt het AMS?

Gezond en veilig werken begint bij een goede Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E). En raad eens? Het Arbo ManagementSysteem (AMS) is jouw ideale partner hierin! Het AMS is niet zomaar een digitaal RI&E-instrument, het is tevens een actievolgsysteem met oplossingenboek én instrument voor dossieropbouw, alles in één handige tool. Een onmisbare toevoeging voor jouw organisatie!

Zet de eerste stap naar een gezonde en veilige werkomgeving met AMS! Ontdek hier hoe AMS jouw organisatie kan ondersteunen.

Hoe werkt het AMS

Het AMS is een webbased systeem dat de solide basis vormt voor een betrouwbare en toetsbare Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E). Maar dat is nog niet alles! Het AMS staat ook garant voor voortdurende verbetering van arbeidsomstandigheden.

Hier is hoe het werkt: medewerkers kunnen eenvoudig en snel inloggen op het systeem via hun account. Afhankelijk van hun bevoegdheden hebben ze toegang om gegevens te lezen, schrijven en/of voltooien. Vereenvoudig het beheer van jouw RI&E en bevorder de arbeidsomstandigheden. Ontdek nu hoe AMS jouw organisatie kan ondersteunen! Klik hier voor meer informatie.

Vragenlijsten en Risicobeoordeling

Het AMS maakt gebruik van zowel standaardvragenlijsten als op maat gemaakte vragenlijsten als basis. Het handige is dat deze vragenlijsten digitaal kunnen worden ingevuld. Voor besprekingen met medewerkers kun je zelfs specifieke looplijsten creëren.

Om het invullen te vergemakkelijken, kunnen vragen worden toegelicht. Denk hierbij aan het toevoegen van informatie uit wet- en regelgeving of de huisregels van een klant. Als een respondent een vraag negatief beantwoordt, biedt het systeem een oplossingsrichting aan die direct bijdraagt aan het Plan van Aanpak.

Transformeer jouw RI&E-processen met AMS! Ontdek hier hoe de combinatie van standaard- en op maat gemaakte vragenlijsten jouw organisatie kan helpen.  Klik hier voor meer informatie.

Handige beheersmaatregelen

In het AMS kun je eenvoudig een beheersactie koppelen aan een vraag in de RI&E-vragenlijst. Deze beheersactie kan periodiek terugkeren, afhankelijk van de ingestelde regelmaat. Wil je liever handmatig beheersmaatregelen invoeren? Dat kan ook! Denk bijvoorbeeld aan werkplekinspecties, toolboxmeetings, het waarborgen van vluchtwegen en specifieke controles.

Ontdek hoe AMS jouw beheersmaatregelen eenvoudig en effectief integreert! Leer hier meer over de flexibiliteit van AMS bij het koppelen en invoeren van maatregelen. Klik hier voor meer informatie.

Welke methode gebruiken we?

Het AMS beschikt over een risicobeoordelingsmethode die gebaseerd is op de principes van Kinney & Wiruth. Om ervoor te zorgen dat het systeem altijd up-to-date is, wordt regelmatig een team van kerndeskundigen en brancheorganisaties ingezet voor controle op de nieuwste wet- en regelgeving.

Vertrouw op de geüpdatete risicobeoordeling van AMS! Ontdek hier hoe onze methode gebaseerd op Kinney & Wiruth bijdraagt aan een nauwkeurige en actuele beoordeling van risico’s. Klik hier voor meer informatie.

Input voor het Plan van Aanpak

De antwoorden op vragen uit de vragenlijsten zijn cruciaal om de input voor het Plan van Aanpak te bepalen. Bij positieve antwoorden is misschien niet altijd directe actie nodig, maar wel een vervolgactie, bijvoorbeeld als een bepaald thema na verloop van tijd dient te worden gecheckt. Dit kun je zelf regelen. Negatieve antwoorden op vragen leiden tot maatregelen en soms tot beheersacties. In het actiescherm staan de maatregelen netjes gerangschikt op datum. Je kunt filters instellen voor planning, verantwoordelijke medewerkers, budget en locaties. Acties kunnen worden toegewezen aan een medewerker, die een melding ontvangt wanneer de actiedatum nadert. In dat geval verschijnt de actie als ‘te laat’ op het scherm.

Beheer jouw acties efficiënt en doeltreffend met AMS! Ontdek hier hoe AMS je helpt bij het plannen en opvolgen van maatregelen. Klik hier voor meer informatie.

Ongevallen & incidenten

Het AMS biedt de mogelijkheid om ongevallen en incidenten te registreren, te analyseren en te voorzien van een actieplan. Deze actie kan naadloos worden opgenomen in het Plan van Aanpak en is volledig traceerbaar.

Verbeter de veiligheid in jouw organisatie met AMS! Ontdek hier hoe AMS jou ondersteunt bij het effectief registreren en opvolgen van ongevallen en incidenten. Klik hier voor meer informatie.

Vragenlijsten en Risicobeoordeling

Dankzij de toetsingsmodule biedt het AMS een helder overzicht van uitgevoerde toetsingen door (kern)deskundigen op de verrichte RI&E’s. De adviezen uit deze toetsingen zijn direct beschikbaar voor Preventiemedewerkers en Arboprofessionals binnen de organisatie. Hierdoor kunnen zij de resulterende acties gemakkelijk inplannen in het Plan van Aanpak in het AMS.

Houd jouw RI&E up-to-date en overzichtelijk met AMS! Ontdek hier hoe de toetsingsmodule jouw organisatie ondersteunt bij het implementeren van waardevolle adviezen. Klik hier voor meer informatie.

Het AMS overzicht

Management informatie

Het AMS maakt het mogelijk voor organisaties, auditors en adviseurs om resultaten te vergelijken, zoals data, acties, personen en afdelingen. Deze vergelijkingsmogelijkheid stelt hen in staat om eventuele maatregelen te nemen op basis van de verkregen inzichten.

Documentmodule

In het AMS is er een handige module waarin je documenten kunt plaatsen die relevant zijn voor alle AMS-gebruikers binnen een organisatie. Deze module fungeert als een Handboek voor Arbozaken en is volledig aanpasbaar naar jouw specifieke wensen.

De AMS-app

De AMS-app maakt het mogelijk om resultaten, zoals die van een inspectie of Laatste Minuut Risico Analyse (LMRA), eenvoudig via een smartphone aan het AMS toe te voegen. Daarnaast kun je met de AMS-app snel korte vragenlijsten invullen, zoals een inspectielijst voor een magazijn, en incidenten direct melden.

Ervaar de flexibiliteit van AMS onderweg! Ontdek hier hoe de AMS-app jouw organisatie ondersteunt bij het efficiënt vastleggen van resultaten en incidenten. Klik hier voor meer informatie.

AMS app

Opslaan van foto's en documenten

Met AMS kun je moeiteloos foto’s, documenten en verwijzingen bij acties opslaan. Bovendien kunnen eerdere uitgevoerde onderzoeken met terugwerkende kracht in het AMS worden ingevoerd, waardoor een volledige dossiervorming mogelijk is.

AMS laptop

Module Managementinformatie

Het AMS biedt managementinformatie waarbij gefilterd en geselecteerd kan worden op willekeurige thema’s. Hiermee worden statusinformatie en managementgegevens gerapporteerd. Bovendien is er de optie om gegevens te exporteren, zodat gebruikers zelf ‘hard-copy’ rapporten kunnen produceren vanuit het AMS.

Ontvang waardevolle inzichten met AMS! Ontdek hier hoe AMS je voorziet van flexibele managementinformatie en de mogelijkheid om gegevens te exporteren. Klik hier voor meer informatie.

Moeilijke klus = makkelijk gemaakt

Voor veel opdrachtgevers kan het opstellen van een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) in de ontwerpfase een uitdagende taak zijn. De digitale vragenlijsten in het AMS bieden ondersteuning om het proces vanaf de initiatieffase tot de gebruikersfase te monitoren. Bovendien is het mogelijk om opmerkingen en afspraken tussen opdrachtgever, opdrachtnemer, onderaannemers en overheden vast te leggen.

Vereenvoudig het RI&E-proces met AMS! Ontdek hier hoe AMS je kan helpen bij het monitoren van het proces en het vastleggen van belangrijke opmerkingen en afspraken. Klik hier voor meer informatie.

Veiligheid van Dataverkeer

De data in het AMS worden versleuteld om de veiligheid te waarborgen. Bovendien is het AMS beschermd tegen uitval of storingen. Wil je meer weten over de beveiligingsmaatregelen van het AMS? Neem dan contact met ons op voor gedetailleerde informatie.

Referenties

AMS is de afgelopen 15 jaar binnen Raatwerk ontwikkeld in nauwe samenwerking met diverse gebruikers. Momenteel werken zo’n 6100 organisaties met AMS, waarbij meer dan 40.000 medewerkers dagelijks gebruikmaken van het systeem om hun ARBO-risico’s in kaart te brengen. Hieruit volgen dan de bijbehorende plannen van aanpak en taken. AMS heeft waarde bewezen voor zowel grote organisaties als verschillende ministeries. Ook kleinere organisaties, zoals klein-winkelbedrijven, maken gebruik van AMS, vaak via hun brancheorganisatie.

Door deze uitgebreide ervaring sluit AMS nauw aan bij jou als eindgebruiker. De overkoepelende ARBO-verantwoordelijke heeft de zekerheid dat de RI&E’s binnen de organisatie volledig en continu geborgd zijn. Zelfs degenen die niet ARBO-deskundig zijn, kunnen op een toegankelijke manier een passende risicobeoordeling uitvoeren.

Ontdek waarom AMS de voorkeur geniet bij duizenden organisaties! Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe AMS jouw organisatie kan ondersteunen. Klik hier voor meer informatie

Jouw Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) dynamisch en beheerd!

Ontvang een dynamische en beheerde Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) met ons innovatieve ArboManagementSysteem (AMS)!

Dynamisch: AMS past zich aan jouw organisatie aan, van de initiatieffase tot de gebruikersfase. De digitale vragenlijsten helpen het proces soepel te monitoren, waardoor je altijd up-to-date bent.

Beheerd: Beheer jouw RI&E met gemak via AMS. Van het monitoren van openstaande acties tot het registreren van incidenten, AMS biedt een alles-in-één oplossing voor een veilige en gezonde werkomgeving.

Klaar om jouw RI&E naar een hoger niveau te tillen? Neem contact op en ontdek de mogelijkheden van AMS voor jouw organisatie! Klik hier voor meer informatie.

× Hoe kan ik je helpen?