Het doel van de opleiding:
Het doel van de opleiding van de Brandbestrijding en ontruiming is om ervoor te zorgen dat uw organisatie op een verantwoorde wijze weet om te gaan met brandbestrijding en een ontruimingssituatie.  De organisatie die de cursist in dienst heeft is dan ook gebaat bij een persoon die daadkrachtig is,  kennis heeft van zaken en die adequaat kan optreden. De opleiding wordt verzorgd door een docent die zijn ervaring in de praktijk heeft opgedaan.

Tijdens de opleiding:
Tijdens de opleiding leert u hoe u op verantwoordelijke wijze een beginnende brand kunt beperken en deze kunt bestrijden, hoe u andere personen binnen uw bedrijf of organisatie kunt evacueren en alarmeren. Verder zal er aandacht worden gegeven aan het alarmeren van, ontvangen van en meewerken met de hulpdiensten.

Wat wordt er behandeld tijdens de opleiding:
Tijdens de opleiding worden de volgende punten behandeld:

  • Brandbestrijding, ontruiming en communicatie;
  • Verbranding en blussen;
  • Leren werken met kleine blusmiddelen;
  • Voorkomende gevaren bij calamiteiten;
  • Waarop letten tijden ontruimen;
  • Praktijkoefeningen met kleine blusmiddelen;
  • Praktijkoefeningen ontruimen en evaluatie.

Het doel is dat de cursist met een goed gevulde rugzak de praktijk in gaat.

Toelatingseisen:
Geen

Duur van de opleiding:
Een dag van 09.00 uur tot 17.00 uur

Examen:
Geen.

Leslocatie:
Wij verzorgen op verschillende locaties in Nederland de lessen. Dat zijn bijvoorbeeld Amersfoort, Emmeloord, Koedijk (Alkmaar) en Helmond.

Naast dat wij op verschillende locaties in Nederland les geven kunnen wij ook de opleiding intern bij u verzorgen, hiervoor kunt u contact met ons opnemen en dan kunnen wij voor u een passende en vrijblijvende offerte maken.

Ontruimingsoefening:
Ook kunnen wij in samenwerking met u een ontruimingsoefening organiseren en opzetten. hiervoor kunt u contact met ons opnemen of voor meer informatie over onze werkwijze kijken bij ontruimingen.