ArboManagementSysteem (AMS)

Digitale RI&E, Uw Arbo Management Systeem (AMS)

Mist u structuur en samenhang in de veelheid van Arbo-zaken waar uw organisatie mee te maken heeft? Vanaf vandaag kunt u daar verandering in aanbrengen aan de hand van ons Arbo Management systeem.

Het Arbo Management Systeem (AMS) is het digitale RI&E instrument met vragenlijsten om de RI&E te maken en tegelijk de voortgang van de ARBO-activiteiten te volgen.
Het AMS is een innovatieve applicatie waarbij visie en technologie samenkomen. Het AMS is een uniek systeem dat organisaties de mogelijkheid geeft om zelf accenten te leggen.

In de tijd van Corona mag een pandemie-lijst niet ontbreken. Daarom hebben wij een Corona pandemie-lijst  gemaakt die antwoorden geeft op al uw vragen hoe om te gaan met Corona in uw bedrijf. We zijn genoodzaakt om anders te gaan kijken naar ons bedrijf door de corona maatregelen en daar helpt deze pandemie-lijst uiteraard bij.

Maar hoe ga je er mee om in jouw bedrijf? Veel bedrijven stellen zich die vraag. En terecht. Want hoe ga je daar mee om en wat zijn precies de regels tot nu toe. Veel vragen met onzekere antwoorden wat de toekomst betreft. En om heel eerlijk te zijn, er is geen duidelijk antwoord. Waar we u wel mee kunnen helpen is een Corona pandemie-lijst die u kunt toepassen in uw organisatie Aangezien elke organisatie uniek is kunnen we de lijst aanpassen aan uw werkwijze en denken we graag verder met u mee. Zo heeft u een plan klaar liggen waar u mee aan de slag kunt richting uw medewerkers en klanten. 

U kunt laten zien dat u Corona echt serieus neemt en ook beseft dat deze pandemie voorlopig nog niet weg zal zijn uit onze samenleving.

Wij blijven nauwlettend de regels van de rijksoverheid en het RIVM in de gaten houden, zodat de pandemie-lijst up to date blijft. Zo kunt u er altijd van uit gaan dat we volgens de laatste richtlijnen werken. Wij ontlasten en ontzorgen, zodat u er zeker van kunt zijn dat u op de goede weg bent.

Om terug te komen op onze digitale RI&E zie de punten hieronder:

Onze RI&E voorziet in:

 • een RI&E dossier met (maatwerk) vragenlijsten;
 • een dynamisch plan van aanpak;
 • een managementinformatie module;
 • een ongevallen & incidenten module;
 • een medewerkers onderzoek module;
 • een toetsing module;
 • een (Arbo) documenten beheer module;
 • VCA module;
 • BHV module;
 • de AMS App (melden ongeval / gevaarlijke situatie, communicatie BHV).

Waarom een digitale RI&E?

Het AMS, de digitale RI&E van Brogaal is gebruiksvriendelijk, praktisch en eenvoudig in te richten voor iedere organisatie. Hiermee heb je de mogelijkheid om de RI&E volledig zelf te maken en te managen. Het AMS zorgt voor borging (systematiek en beheersmaatregelen) en vormt een platform voor alle Arbo- en preventiezaken. Na een korte instructie kun je namelijk zelf aan de slag en vragenlijsten beantwoorden.

Onze digitale RI&E instrument maakt niet alleen inzichtelijk wat niet goed geregeld is. Maar laat ook zien welke Arbo zaken wel goed uitgevoerd zijn. Het AMS wordt in vrijwel alle sectoren en branches gebruikt. Er zijn actuele vragenlijsten beschikbaar die aansluiten op de branche-RI&E en Arbocatalogus van veel branches. Hoewel er een voldoende vragenlijsten beschikbaar zijn is het namelijk ook nog mogelijk om zelf vragenlijsten samen te stellen. Hieruit volgt een beter overzicht van punten die bovendien beter aansluit op de vraag ofwel behoefte van de organisatie.

Structuur

Het AMS biedt bovendien één duidelijke structuur en samenhang in de veelheid van Arbo-zaken waar organisaties mee te maken hebben. Door middel van de aanvullende modules op het gebied van ongevallen & incidenten, managementinformatie, medewerkers onderzoek, BHV en toetsing.

Concluderend: je heb met het AMS een compleet pakket in handen om de RI&E te managen.

Dynamisch en innovatief

Kortom goede arbeidsomstandigheden, veilig en gezond kunnen werken, zijn pijlers van duurzaamheid. Investeren in de duurzame inzetbaarheid van medewerkers levert een productieve en flexibele arbeidsorganisatie op waarin werknemers zich blijven ontwikkelen en minder snel ziek zullen melden.

Een dynamische RI&E heeft een belangrijke plek in dit geheel en draagt bij aan een gezond en veilig werkklimaat. Door het digitaal invullen van RI&E-vragenlijsten kunnen niet alleen eenmalige acties gegenereerd worden, maar ook terugkerende acties waardoor de RI&E en het plan van aanpak voortdurend actueel zijn en daardoor ervoor zorgen dat het één dynamisch document blijft. Daardoor Wordt het AMS een onderdeel van een duurzaam proces binnen de bedrijfsvoering.

In dit dynamische proces staat Brogaal met het Arbo Management Systeem (AMS) garant voor continuïteit en voortdurende vernieuwing waarbij vragen en wensen van de klant worden vertaald in innovatie.

RI&E app

Met dit digitale RI&E instrument het Arbo Management Systeem app (AMS app) kun je namelijk gemakkelijk vanaf je smartphone of tablet aanvullende informatie in voeren in het AMS. Door deze app kun je informatie voor de RI&E namelijk snel uploaden waardoor de informatie altijd up-to-date is. In de app van het AMS kun je eenvoudig maatregelen toevoegen in het Plan van Aanpak maar daarnaast kun je ook eenvoudig gevaarlijke situaties of ongevallen melden. Bij inspectierondes in bijvoorbeeld een magazijn, werkplaats of op het gebied van BHV kun je direct korte vragenlijsten invullen. Zo kunnen bijvoorbeeld ook direct de maatregelen aan een organisatorische eenheid of een verantwoordelijke persoon worden gekoppeld.

Werken met de digitale Risico Inventarisatie & Evaluatie app is daarom makkelijk, dynamisch, snel en efficiënt.

Voordeel van de app

Door middel van op deze wijze te werken worden aanvullende maatregelen volledig geïntegreerd. Deze worden namelijk direct in het Plan van Aanpak opgenomen. Daarnaast kunnen de maatregelen, incidenten en de acties die voortvloeien uit de vragenlijsten of inspectierondes, direct vanaf de werkvloer worden voorzien van een foto. Daarmee wordt er echter voor extra duidelijkheid gezorgd. Deze foto wordt meteen gekoppeld aan de maatregel en/of aan het incident. Daarmee is de foto ook zichtbaar in het Plan van Aanpak. Deze functie kan ook bij controlelijsten toegepast worden zo kunnen foto’s worden toegevoegd, deze zorgen dan op dezelfde wijze voor een helderder resultaat.

Werken met de digitale Risico Inventarisatie & Evaluatie app is daarom makkelijk, dynamisch, snel en efficiënt.

Meld jezelf aan als BHV-er via de app van het AMS

Wanneer je gebruikt maakt van de BHV module binnen het AMS dan is deze app ook geschikt om jezelf aan te melden als BHV-er. Anoniem wordt via een GPS de aanwezigheid gevolgd van het aantal BHV-ers in de werkomgeving. Tijdens een oefening maar ook wanneer het er echt om gaat, is er een groeps-chatfunctie beschikbaar voor onderlinge communicatie voor een beter verloop.

Beschikbaarheid van de app

De app van het AMS is beschikbaar voor zowel IOS (iPhone en iPad) als Android (o.a. Samsung). De app is een extra tool om informatie toe te voegen aan het AMS, buiten de gebruikelijke weg via een desktop of laptop. Dit voor een nog vlottere werking en om de kans op fouten te verkleinen.

Voor wie is de app geschikt?

De app is geschikt voor onder andere de volgende werkzaamheden:

 • Inspectierondes;
 • Invullen van controlelijsten;
 • RI&E rondgangen;
 • Melding incidenten en ongevallen;
 • BHV;

De app is geschikt voor iedere branche, denk bijvoorbeeld aan:

 • Overheid (landelijk, provinciaal, gemeentelijk);
 • Onderwijs;
 • Horeca, recreatie en catering;
 • Schoonmaak;
 • Industrie;
 • Kunst, cultuur en amusement;
 • Kinderopvang;
 • Transport en logistiek;
 • Detailhandel;
 • Zorg;
 • Zakelijke dienstverlening;
 • Brancheorganisaties.

Concluderend: De app bied een snelle toegang om vanuit de praktijk informatie in de dynamische RI&E en digitale RI&E’s te kunnen plaatsen!

Heeft u interesse in deze dienst neem dan eenvoudig contact met ons op via 033-4614303 of mail naar info@brogaal.com. Wij helpen u direct verder.

Digitale RI&E
App

Offerte aanvragen - AMS

Offerte aanvragen - AMS